Uncategorized

Triggers

Triggers zonder dat ik mij er van bewust ben ze zijn overal om mij heen, elke dag en nacht. Triggers die ik het liefst zoveel mogelijk vermijd. Triggers die van alles in mij losmaken wat ik nooit meer wil voelen, ruiken of want ik denk te horen wat er schijnbaar niet is. In ieder geval waar ik echt nooit meer wilt zijn. Triggers die mij besluiten hebben laten nemen waar ik zoveel verdriet en pijn over hebt. triggers die de meeste mensen niet begrijpen, niet zullen zien, en dus veroordelen. Nu wil ik leren van mijn triggers, ze te gaan herkennen, zelf kunnen beslissen om het aan te gaan, of het te vermijden. Proberen naar mijn gezonde volwassen Marianne te luisteren die daar ergens toch in mij zit… volgens deskundigen.. , er niet meer voor weglopen, bang, angstig of  compleet te bevriezen en even niet meer in het hier en nu willen zijn. Of die Marianne te zijn die zo heftig kan reageren met boosheid of drift, niet meer voor reden vatbaar is. mijn triggers onder ogen komen, en mijzelf te leren accepteren en niet meer schuldig te hoeven voelen. Dat ik er mag zijn ondanks mijn heftige angsten, en verdriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *